ВИНОТО

WINE … DU VIN … VINO … KRAΣI … или, казано на чист български  … ВИНО!

Както и да го назоваваме, то … виното е божествена напитка! Виното е алкохолна напитка, получена чрез ферментация на грозде. Всъщност вино може да се получи и от плодове и цветя, дори и от други продукти като жито и ориз, например. Но понеже думата „вино“ произлиза от гръцката дума Foιvoς, означаваща вино и лоза, то и според нас „ОТ ГРОЗДЕ ДА Е ВИНОТО Е ВАЖНО“ и затова и нашите вина са със 100 % гроздов състав.

Естественият химичен състав на гроздето позволява то да ферментира без добавяне на захари, киселини, ензими, вода и каквото и да е друго вещество. Така са го правили дедите ни, така го правим и ние  – създаваме вино от грозде! 

Виното е напитка, която предразполага консуматорите й към постоянно повишаване в критерия за качество – колкото повече човек обиква да пие вино, толкова по-хубаво му се иска да е то!

А хубавото вино е резултат от сложни и често неповторими и уникални по същността си взаимодействия между биохимичното развитие на гроздето, реакциите при ферментацията, тероара и все пак човешката намеса в цялостния процес. За биохимичното развитие и фитосанитарното състояние на гроздето ние се грижим старателно целогодишно, отглеждайки едни здрави и ненатоварени млади съвременни лозя. Що се отнася до тероара, то нашето категорично мнение е, че мястото на българските лозя е в Северна България, заради характерните особености на тероара и огромния винен потенциал, който притежава Северна България, за създаване на едни по-фини, елегантни и интересни вина, каквато е и световната тенденция. За така значимата човешка намеса в процеса по винотворение пък се доверяваме и оставяме в ръцете на едни от най-големите имена в бранша.

И разбира се, най-важно за характеризиране качествата на всяко едно вино е емоционалното ви състояние … затова пийте вино винаги в компания – с любим човек, с приятели … или просто на среща със себе си!

DRINK WINE … and BE MERRY!